Persberichten

Fox-IT behaalt Common Criteria Security Certification EAL 7+

Fox-IT kondigt vandaag aan dat het de Common Criteria Certification at Evaluation Assurance Level 7+ (EAL) heeft ontvangen voor de Fox Ruggedized 1G en 10G DataDiode’s. De DataDiode is een hardwarecomponent waarmee een gegarandeerde eenrichtingsnetwerkverbinding gecreëerd kan worden. Van buitenaf kunnen geen data – dus ook geen aanvallen – het netwerk binnenkomen, terwijl data wel het netwerk kan verlaten. Of omgekeerd: data kunnen alleen het netwerk op, maar het netwerk niet verlaten. De Fox DataDiode bevat geen software, firmware of programmeerbare chips en kan daarom niet gehackt of verkeerd geconfigureerd worden. De Common Criteria* Certification at Evaluation Assurance Level 7+ (EAL) is de zwaarste evaluatieklasse van Common Criteria. Fox-IT heeft de enige datadiodes op de markt met deze CC EAL7+-certificering.

“Met datadiodes helpen we organisaties, met name op het gebied van defensie en kritische infrastructuren, hun netwerken optimaal te beveiligen. Wanneer zij een datadiode in hun netwerk hebben opgenomen zorgt het gegarandeerde eenrichtingsdataverkeer ervoor dat staats- en bedrijfsgeheimen op dat netwerk goed beveiligd zijn en dat kritieke systemen niet zijn te manipuleren via online aanvallen. Bij het ontwerp van onze datadiodes luisteren we goed naar onze klanten, wat onder andere heeft geresulteerd in het 10G-model, dat de hoogste verwerkingscapaciteit biedt,” zegt Peter Geijtenbeek, International Sales Director bij Fox-IT.

Met zijn 1G en 10G Ruggedized DataDiodes richt Fox-IT zich op organisaties die de hoogst mogelijke security nodig hebben en onder extreme omstandigheden werken, zoals defensie, overheidsinstellingen en bedrijven in de nucleaire, energie-, olie- en gasindustrie en in andere kritische infrastructuuromgevingen. Deze organisaties vragen om voorzieningen die te allen tijde betrouwbaar werken, zoals bij hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid of tijdens (mobiel) transport onder zware omstandigheden.

*Common Criteria is een internationaal erkende set van veiligheidsstandaarden die wordt gebruikt door de overheid en andere organisaties om de veiligheid van technologieproducten vast te stellen. Binnen het Common Criteria-schema staat EAL voor de omvang en intensiteit van de evaluatie. Dit geeft klanten het vertrouwen dat producten die een specifiek niveau krijgen toebedeeld, tegemoetkomen aan de veiligheidsvereisten die zijn verbonden aan dat niveau.

Maarten Slootmaekers

Communicatieadviseur
For a more secure society
  • Experts
  • Services
  • Technology